ВРП внесе Зеленському подання про призначення 21 судді

Вища рада правосуддя внесе подання Президенту України про призначення 21 судді.

Про це інформують у ВРП.

"ВРП внесе Президентові України подання про призначення 21 судді", - ідеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що ВРП відклала розгляд матеріалів про внесення Президентові України подання про призначення Ігоря Іщука на посаду судді окружного адміністративного суду міста Києва.

У ВРП інформують, що повноваження суддів припинилися у зв’язку із закінченням строку, на який їх було призначено, однак вони обіймають посади у відповідних судах, а отже, ці посади не є вакантними.

Судді пройшли кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді та рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України їх визнано такими, що відповідають займаній посаді, та рекомендовано для призначення.

Читайте також: ВРП звільнила Татькова з посади судді Вищого госпсуду

"Під час попереднього розгляду рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України не виявлено відомостей, які не були предметом розгляду ВККСУ та яким ВККСУ не дала належної оцінки у межах процедури кваліфікаційного оцінювання стосовно кандидатів, що свідчили б про невідповідність кандидата критерію доброчесності чи професійної етики", - інформують у відомстві.

Також повідомляється, що за результатами розгляду рекомендацій комісії ВРП не встановлено обставин, які відповідно до закону могли б бути підставою для відмови у внесенні Президентові України подання про призначення суддів на посади.

Із прізвищами суддів, щодо яких внесуть подання, можна ознайомитися на сайті ВРП.

Фото: president.gov.ua