Протягом чотирьох місяців троє членів ВККС звільнилися за власним бажанням

Троє членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України звільнилися за власним бажанням у період з травня по серпень цього року.

Про це ідеться в пресрелізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

“Упродовж травня-серпня 2019 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулися суттєві зміни у складі Комісії. Залишили ВККСУ 7 членів, прийшли 4 нових”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що за власним бажанням відраховані зі штату ВККСУ: Андрій Василенко — 14 травня 2019 року, Тарас Лукаш - 14 червня 2019 року та Станіслав Щотка 8 серпня 2019 року.

Також зазначається, що у зв’язку із закінченням строку, на який їх було обрано, відраховані зі штату ВККСУ Сергій Прилипко та Павло Луцюк - 29 червня 2019 року та 2 липня 2019 року відповідно.

Окрім того, звільнені з посад на підставі наказу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової :10 липня 2019 Весельська Тетяна Федорівна та 11 липня Андрій Козлов, призначені Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Валерією Лутковською у 2014 та 2016 роках відповідно.

Читайте також: До штату ВККСУ зарахували Андрія Солодкова

Водночас у ВККСУ інформують, що протягом липня-серпня 2019 року до штату комісії зараховані Сергій Остапець, Микола Сірош, Олександр Дроздов та Андрій Солодков.

Таким чином, зазначають у ВККСУ, комісія працює у складі 13 членів. Очолює ВККСУ Сергій Козьяков, а його заступником призначено Степана Гладія.