НАЗК кличе чотирьох народних депутатів для пояснень

Національне агентство з питань запобігання корупції запросило дати пояснення чотирьох народних депутатів — Михайла Гаврилюка, Ігоря Котвіцького, Дениса Омельяновича та Андрія Павелка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК запрошує 16 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складення протоколів про адміністративні правопорушення". - йдеться у повідомленні.

Так, за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів запрошено дати пояснення нардепів Андрія Павелка і Дениса Омельяновича, депутата Богуславської міської ради Юрія Смоляра та депутата Григорівської сільської ради Олександра Рогового.

За ознаками порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення – нардепа Ігоря Котвіцького, за ознаками невиконання законних вимог Національного агентства - Державного секретаря МВС Олексія Тахтая та Озерянського сільського голову Галицького району Івано-Франківської області Андрія Гаврилишина.

Також за ознаками несвоєчасного подання щорічних декларацій запрошено дати пояснення суддю Артемівського  районного суду міста Луганськ Сергія Космініна, заступника начальника відділу податків і зборів з юридичних осіб Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області Анну Бойко і начальника відділу погашення боргу Києво-Святошинського управління ГУ ДФС у Київській області Наталію Волощук.

За ознаками несвоєчасного подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані - нардепа Михайла Гаврилюка, прокурора Харківської місцевої прокуратури № 4 Людмилу Шандулу, заступника начальника відділу ГСУ ГПУ Ігоря Сендака, оловного державного інспектора відділу митного оформлення № 1 митного поста «Херсон – центральний» митниці ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі Євгена Старенького, а також начальника відділу погашення боргу Києво-Святошинського управління ГУ ДФС у Київській області Наталію Волощук.

За ознаками несвоєчасного подання декларацій перед звільненням та після звільнення за 2018 рік запрошено дати пояснення колишніх членів ЦВК Андрія Магеру та Юрія Данилевського.