В Україні понад два мільйони пацієнтів потребують медичного канабісу - Супрун

В Україні понад 2 мільйони людей з тяжкими хворобами потребують призначення медичного канабісу для полегшення свого стану, тому МОЗ виступає на надання дозволу на споживання медичного канабісу у нашій державі.

Про це журналістам заявила в.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МОЗ підтримує дозвіл на споживання медичного канабісу в Україні. Це допоможе понад 2 мільйонам пацієнтів, які зараз могли би скористатися. Це, зокрема, онкохворі, паліативні пацієнти. Це правильний крок. Комітети у ВР вже підтримали впровадження застосування в Україні медичного канабісу. Є законопроект, що був поданий", - сказала Супрун.

Вона висловила сподівання, що народні депутати проголосують за дозвіл на споживання медичного канабісу.

"Сподіваюся, що можливо, у найближчий час цей законопроект буде проголосований. Як - ні, то за нової Верховної Ради. Ми підтримуємо цей законопроект", - зазначила Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, понад 100 народних депутатів внесли до Верховної Ради проект закону щодо забезпечення фундаментального права на життя (№ 10313). Законопроект дозволяє обіг рослин коноплі (Cannabis), що містять малі кількості наркотичних речовин, а також лікарських препаратів, вироблених з таких рослин. Зокрема, допускається їх використання у промислових, наукових і навчальних цілях, а також у медичній практиці за призначенням лікаря.

Читайте також: Комітет Ради схвалив часткову легалізацію марихуани

Згідно з документом, квоти на культивування канабісу, його виробництво, виготовлення і зберігання не встановлюються. Також скасовується адміністративна і кримінальна відповідальність за легальну діяльність у сфері обігу конопель та продуктів їх переробки. Одночасно обіг сортів коноплі з високим вмістом наркотичних речовин залишається забороненим, як того й вимагають міжнародні конвенції, котрі ратифікувала Україна.