Коломойський прилетів в Україну

Олігарх Ігор Коломойський прилетів в Україну з Ізраїлю. Він не приїздив у країну з червня 2017 року.

Про це повідомив журналіст «Схем» Михайло Ткач у Telegram-каналі.

«О 02:30 із Тель-Авіва в аеропорт Дніпра прилетів літак групи «Приват» з бортовим номером UR-PRT. Про пасажирів поки інформації немає», — йшлося спершу у повідомлення.

Пізніше журналіст зазначив, що, за інформацією джерел, це прилетів олігарх Ігор Коломойський.

Коломойський підтвердив виданню theБабель своє повернення і сказав, що поки не знає, чим займеться тут передусім.

Раніше Коломойський кілька разів заявляв, що повернеться в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Розгляд даної справи тривав із червня 2017 року.

Читайте також: У команді Зеленського припускають виплату Коломойському $2 мільярдів за ПриватБанк

На початку травня ЗМІ стало відомо, що Коломойський подав п’ять нових позовів до НБУ та ПриватБанку, в яких оскаржує п'ять кредитних договорів і свою поруку за ними. Пізніше Господарський суд Києва ухвалив рішення об'єднати всі п'ять проваджень в одну справу.

Раніше Коломойський заявив, що йому не потрібний сам ПриватБанк, проте потрібні 2 млрд доларів компенсації за капітал, який там був під час націоналізації. Однак у Нацбанку заявили, що колишній власник ПриватБанку Коломойський не отримає компенсацію за націоналізацію банку, тому що для такого рішення немає належних підстав.