Томіленко заявляє про обшук у президента Академії Української преси

До президента Академії Української преси, члена НСЖУ Валерія Іванова прийшли з обшуком.

Про це у Facebook повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

“Національна спілка журналістів України засуджує обшуки у родині нашого авторитетного колеги, президента Академії української преси, члена НСЖУ Валерія Іванова!”, - написав Томіленко.

На його думку, обшук є спробою “публіки в погонах” помститися сину Валерія Іванова - Денису. Томіленко закликав керівництво МВС та Нацполіціі “відповідально поставитися до аргументованих заперечень, які уже надавав наш колега та його адвокат”. І додав, що вимагає “припинити свавільний тиск на людину з достойною репутацією”.

До цього Томіленко додав допис Валерія Іванова, який стверджує, що його звинуватили в участі в організованому злочинному угрупованні, яке займається незаконним збиранням свідчень про людей з метою отримання викупу. Разом з тим Іванов стверджує, що ніколи в житті не користувався месенджером, через який він, нібито, збирав ці дані.

Читайте також: У Дніпрі спалили авто головреда місцевої газети

На думку Деніса Іванова, обшук у його батьків пов'язаний із “проектами журналістських розслідувань, якими займалася група авторів”, і до яких він мав стосунок. Він припускає, що йдеться про публіцистичні матеріали з критикою роботи Нацполіці. Серед іншого у цих матеріалах йшлося про діяльність Євгена Шевцова, заступника начальника Головного слідчого управління Нацполіції.

Укрінформ звернувся за коментарями до правоохоронних органів.