В ОБСЄ очікують, що напад на журналіста Комарова не залишиться непокараним

Заява

Представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав провести ефективне розслідування нападу на журналіста Вадима Комарова.

Про це йдеться в його заяві, розміщеній на сайті ОБСЄ.

«Я засуджую цей дуже жорстокий напад на журналіста Вадима Комарова в Черкасах, унаслідок якого він потрапив у кому й ледь вижив. Це була спроба вбивства місцевого журналіста, який розслідував корупційні схеми. Цей спланований напад особливо тривожний і не може залишитися непокараним. Розслідування негайно розпочалося, і я закликаю владу ефективно довести його до кінця», - заявив Дезір.

Як повідомляв Укрінформ, уранці в суботу, 4 травня, у Черкасах перехожі знайшли Вадима Комарова непритомним поблизу Центрального ринку. За інформацією лікарів, йому було завдано декількох ударів по голові. Того ж дня Комарова прооперували, він перебуває у штучні комі.

Читайте також: Комаров міг йти за довідкою про психічну хворобу одного із очільників Черкас - адвокат

Напад на журналіста пов’язують із його професійною діяльністю. Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за фактом умисного тяжкого тілесного ушкодження, згодом злочин перекваліфікували як замах на умисне вбивство.