Суд продовжив засідання щодо зміни запобіжного заходу Мангеру

Шевченківський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк, на арешт.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Шевченківський райсуд Києва о 13.40 продовжив розгляд питання по зміні запобіжного заходу голові Херсонської облради В.Мангеру, який підозрюється в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк", - написала вона.

Сарган також відмітила, що у судову залу допустили як прихильників Мангера, так і представників організації С14.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня адвокати Владислава Мангера оголосили відвід судді Лідії Щебуняєвій, яка мала розглядати клопотання прокуратури про зміну їхньому підзахисному запобіжного заходу на арешт.

У своїй заяві про відвід судді захист Мангера заявив про "втручання в автоматизовану систему розподілу суддів".

Читайте також: Адвокати Мангера оголосили відвід судді

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.