Весняний сніг, довжелезні бюлетені та підготовка до балу

Фото тижня

Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.

Фото: Владислав Мусієнко

У п'яту річницю створення Національної гвардії України, 26 березня, на базі підготовки силовиків, що на Київщині, відбулися урочисті заходи. Передусім військовослужбовці згадали побратимів, полеглих у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність України. Після вшанування пам'яті загиблих бійцям вручили нагороди, сертифікати на військову техніку та ключі від квартир. Також нацгвардійці продемонстрували техніку, що перебуває в них на озброєнні.

Фото: Володимир Тарасов

А напередодні навчально-спеціальний батальйон (почесна варта Нацгвардії) влаштував флешмоб з нагоди свята поруч із будівлею Міністерства закордонних справ України у столиці.

Фото: Павло Багмут

У Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбулася 27-а церемонія вручення премії “Київська пектораль”. Захід було приурочено до Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня. Найбільше нагород цьогоріч отримав Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка - 7.

Фото: Павло Багмут

Тим часом столиця готується до Віденського балу, який відбудеться 13 квітня. Для участі в заході відібрали 30 пар дебютантів із 100 охочих. Претенденти впродовж місяця розучували танці для балу, а журі оцінювало як їхню танцювальну підготовку, так і знання етикету.

Фото: Геннадій Мінченко

Зима наостанок вирішила "гримнути дверима", засипавши 27 березня майже всю Україну снігом.

Фото: Сергій Гудак

В Ужгороді ж, який хурделиця оминула, весна "вибухнула" цвітом магнолій.

Фото: Дмитро Смольєнко

Погода погодою, а вибори – за розкладом. Підготовка до обрання президента в країні була в повному розпалі. Поки кандидати агітували, а соціологи наввипередки складали рейтинги, пачки з довжелезними виборчими бюлетенями з іменами 39 охочих очолити державу доставляли на виборчі округи.

Фото: Олександр Лапін

Тим часом у Вінниці в середу, 27 серпня, представники "Національних дружин" та "Національного корпусу" перекрили рух Хмельницьким шосе, крокуючи протестною ходою до площі ім. Стуса - місця проведення зустрічі з виборцями кандидата у президенти Петра Порошенка. Учасники мали намір поставити йому запитання, де обіцяні «відрубані руки» корупціонерів, зокрема Свинарчуків. Поліція затримала трьох учасників акції протесту, які порушували громадський порядок під час проведення масового заходу за участю великої кількості людей. Вони застосовували проти правоохоронців газ подразнюючої дії, а також кидали в них каміння та піротехнічні засоби.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юлія Овсяннікова

Захід сонця на Київському морі.

Фото: Дмитро Смольєнко

Гравець ГК "Мотор" Дмитро Дорощук під час першого матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з гандболу між ГК "Мотор" (Запоріжжя) і ГК "Віве Кельце" (Кельце, Польща), що завершився нічиєю з рахунком 33:33, у Запоріжжі.

Фото: Микола М'якшиков

Центровий БК "Одеса" Арнолдс Хелманіс і центровий БК "Дніпро" Кирило Фесенко під час матчу 1/4 фіналу плей-оф чемпіонату України з баскетболу серед команд Суперліги між БК "Дніпро" і БК "Одеса", що завершився з рахунком 92:82 на користь команди з Дніпра.

Фото: Дмитро Смольєнко

Гравці БК "Черкаські мавпи" Нікс Таваріон (ліворуч) та БК "Запоріжжя" Малік Трент під час матчу ¼ фіналу чемпіонату України з баскетболу серед команд Суперліги, що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 105:87, у Запоріжжі.

Фото: Олексій Ковальов

Учасниця Всеукраїнського фестивалю хореографічного мистецтва "ТриДеДенс" у Сєвєродонецьку на Луганщині.

Фото: Сергій Гудак

Кафедральний собор Богоматері в Сегеді, Угорщина.

Фото: Ніна Ляшонок

Одеський залізничний вокзал.