Ізраїль планує збільшити квоти на працевлаштування українців

Фото

Минулого року за міждержавною Угодою про тимчасове працевлаштування на роботу до Ізраїлю приїхало 129 будівельників з України.

Про це на брифінгу в середу, 27 березня, заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попри те, що Угода (про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль - ред.) була підписана наприкінці 2016 року, повноцінна робота над проектом розпочалася у 2018 році. Торік уже після всіх етапів відбору до Ізраїлю поїхало 129 українських робітників, які там наразі працюють. Але для порівняння з початку цього року на найближчий раунд відбору, який ми наразі проводимо, записалося 1047 робітників, тобто кількість значно зросла. Ми очікуємо і хочемо, щоб вона й надалі зростала і щоб у цьому році до Ізраїлю приїхало 2 тис. робітників з України (в рамках щорічної квоти - ред.)", - сказав Ліон.

Він підкреслив, що Угода про тимчасове працевлаштування є вирішенням питання нелегального працевлаштування українців в Ізраїлі і закликав ширше користуватися можливостями, які вона надає.

Коментуючи доволі невелику щорічну квоту на тимчасове працевлаштування українських будівельників у Ізраїлі, дипломат зазначив, що як тільки приїдуть 2 тис. робітників, ізраїльська сторона буде готова говорити про збільшення квот.

"Давайте два-три роки подивимося, як працює ця угода, тому що люди мають отримати захист своїх прав, гроші і бути задоволені. Це перший крок, адже треба з чогось починати. А коли угода почне працювати і приносити більше результатів, можна буде говорити про додаткові угоди та інші професії. Зараз дуже важливо говорити людям про можливість працювати у гарних умовах і легально", - акцентував посол.

Читайте також: Уряд затвердив порядки розподілу субвенцій на будівництво палаців спорту

Як повідомлялося, Угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників у окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль була підписана 16 листопада 2016 року. Вона передбачає працевлаштування українців на умовах надання щорічної квоти і соціальних гарантій відповідно до ізраїльського законодавства. Наразі на ринку праці Ізраїлю є попит на робітників чотирьох будівельних професій - опалубників, арматурників, плиточників і штукатурів.

Фото Олени Худякової