Рева розповів про першу хвилю виплат субсидій "живими грошима"

Перші виплати отримувачам субсидій, які були призначені на поточний опалювальний сезон до січня 2019 року, будуть здійснені в березні. 

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Субсидіанти, які отримали субсидії до січня 2019 року, одержать готівку за лютий уже в березні. Передбачено різні способи виплати громадянам цих коштів. Заощаджені завдяки економному споживанню ресурсів кошти відразу залишатимуться у споживачів", - розповів Рева.

За його словами, у березні 2019 року домогосподарства отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий. Загалом на виплату субсидій з бюджету в березні буде спрямовано 5 млрд 663 млн грн.

Читайте також: Стало відомо, коли українці отримають перші субсидії грошима

"У середньому це становить 1681 грн. Субсидії мають індивідуальний характер: від нуля до 24 тисяч, у нас є у Харківській області субсидіанти, що отримують таку суму. З 12 березня до кінця місяця громадяни можуть у будь-який день прийти у відділення, пред'явити паспорт та ідентифікаційний код, отримати субсидії", - розповів Рева.

Він додав, що у квітні субсидіанти аналогічним чином отримають кошти за березень, а у травні - за квітень.

"З травня 2019 року субсидії у грошовій формі надаватимуться всім, хто їх отримує в неопалювальний період. Також планується розпочати оплату у грошовій формі пільг на ЖКП. Таким чином, з жовтня 2019 року грошова форма охопить усіх без винятку отримувачів пільг та субсидій", - нагадав Рева.

Міністр також додав, що кожен субсидіант отримає персональне повідомлення поштою, де будуть вказані інструкції щодо використання коштів та інформація про нововведення.