Застряглих у Делі українців почнуть відправляти додому 2 березня

Ексклюзив

Частині українців, які не можуть вилетіти з аеропорту Делі, вже перебронювали квитки на 2 березня.

Про це Укрінформу повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"Через безпекову ситуацію, спричинену загостренням конфлікту між Індією і Пакистаном, було скасовано рейс Делі-Астана, яким мали летіти наші громадяни. Щонайменше 12 осіб, а можливо, й більше, до 20-ти, зараз важко назвати точну цифру, зараз знаходяться в аеропорту. Український консул також перебуває в аеропорту, вирішує питання перебронювання квитків, щоб відправити людей якомога швидше. Частина людей буде відправлена післязавтра точно, а якщо вдасться, можливо, й раніше", - сказав Погорельцев.

Він запевнив, що до вильоту всіх наших співвітчизників розмістять в готелях, їм буде надано максимальне сприяння, зокрема, вирішено питання з харчуванням і забезпеченням всім необхідним.

Читайте також: В аеропорту Делі через скасування низки рейсів застрягли українці

Погорельцев також повідомив, що на допомогу консулу в аеропорт виїхали працівники посольства України в Делі, щоб максимально оперативно вирішити питання щодо відправки людей і забезпечити їм нормальні умови очікування вильоту.

Як повідомляв Укрінформ, у середу між Індією та Пакистаном стався конфлікт в повітряному просторі над спірною територією в Кашмірі. Повідомляється про два збиті бойові літаки. Сторони подають різну інформацію про інцидент і бойові втрати: в Нью-Делі заявляють, що обидві сторони втратили по одному літаку, в Ісламабаді стверджують, що два збитих літака належать Індії.

Через ситуацію, що виникла, Пакистан перекрив свій повітряний простір.