Суд переніс розгляд позову Медведчука до Гопко

Печерський районний суд Києва переніс на 10 квітня розгляд позову лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука до народного депутата і голови парламентського Комітету у закордонних справах Ганни Гопко про захист честі, гідності і ділової репутації.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу адвокат позивача Ігор Кириленко.

"Суд переніс засідання у цій справі на 10 квітня поточного року", - сказав він.

Адвокат пояснив, що попросив суд перенести засідання, оскільки він лише 18 лютого підписав договір про представлення інтересів позивача у суді, а тому не встиг ознайомитися з матеріалами справи.

За словами Кириленка, раніше інтереси Медведчука у цьому позові представляв депутат Василь Німченко, однак він відійшов від справи, бо не має статусу адвоката.

Як повідомлялося, Віктор Медведчук вимагає від Ганни Гопко спростувати інформацію про те, що він є "катом" поета Василя Стуса і відшкодувати 1 грн матеріального збитку.

Читайте також: Росія незадоволена розслідуванням проти Медведчука

3 вересня 2018 року Гопко на своїй сторінці у Facebook закликала підтримати акцію "МедведчукПідАрешт", яка мала пройти під стінами Генпрокуратури 4 вересня, у річницю смерті українського поета і дисидента Василя Стуса, адвокатом якого був Медведчук у 1980-х роках.

Гопко вважає, що її висловлювання були оціночними судженнями і підстав для задоволення позову немає.