Суд зобов'язав ДБР почати розслідування проти Супрун - ЗМІ

Печерський районний суд Києва зобов'язав внести до Єдиного реєстру досудового розслідувань України (ЄРДР) відомості про вчинення кримінального правопорушення в. о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета в Україні".

"13 лютого 2019 року Печерський районний суд Києва своєю ухвалою зобов'язав уповноважених службових осіб Державного бюро розслідувань внести в ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 376 Кримінального кодексу України і розпочати досудове розслідування стосовно в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун", - наголошується в публікації.

Юристи пояснюють, що ст. 376 КК передбачає покарання за втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення. Частина 2 цієї статті передбачає ті ж дії, вчинені з використанням службового становища.

Уповноважена особа ДБР буде зобов'язана протягом 24 годин з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг із ЄРДР.

Читайте також: Кабмін прийняв розпорядження, що дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого заборонив Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення прийнято за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука. Уряд оскаржив це рішення.

11 лютого в Окружному адміністративному суді Києва розглядалося клопотання Кабінету міністрів про скасування тимчасової заборони Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Суд ввечері того ж дня пішов до нарадчої кімнати, пообіцявши найближчим часом оголосити рішення.

Увечері 12 лютого в суді підтвердили, що суддя Сергій Каракашьян, який має прийняти рішення за клопотанням Кабміну, вже більше доби перебуває в дорадчій кімнаті.

На п'ятницю, 15 лютого, призначено розгляд по суті позову народного депутата Мосійчука щодо відсутності у Супрун повноважень для виконання обов'язків міністра охорони здоров'я України. Засідання відбудеться о 14:50 в Окружному адміністративному суді Києва.