Розенко про відсторонення Супрун: Реваншу не буде

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підтримує діяльність Уляни Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров'я і не бачить юридичних підстав для її відсторонення.

Про це він написав у Facebook.

"Підтримую діяльність Уляни Супрун на посаді виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я та напрямки реформування системи охорони здоров'я, що здійснює зараз уряд та команда МОЗ", - наголосив він.

Урядовець зазначив, що Супрун "була призначена на свою посаду у повній відповідності до чинного законодавства України".

"Не бачу жодних юридичних підстав для відсторонення її від посади в.о. міністра. Бачу лише наміри старої корумповано-мафіозної системи здійснити спробу повернути корупційні схеми у систему охорони здоров'я! Але...Реваншу не буде! Адже справа не в персоналіях, а в принципах діяльності нинішнього складу уряду", - додав Розенко.

Читайте також: Супрун мала виконувати обов'язки глави МОЗ не довше місяця — суд

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ проводить консультації з юристами щодо позбавлення Окружним адмінсудом Києва в.о.міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун повноважень очільниці відомства.

Раніше у вівторок лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що за позовом народного депутата з його політсили Ігоря Мосійчука суд заборонив Супрун виконувати обов’язки глави Міністерства охорони здоров’я України.

Зі свого боку, в Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що суд заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ, зокрема, й через те, що вона є громадянкою США.

Раніше Супрун повідомляла, що Окружний адміністративний суд Києва 15 лютого 2019 року розглядатиме позов народного депутата Ігоря Мосійчука щодо відсутності у неї повноважень щодо виконання обов’язків міністра охорони здоров’я України.

Як повідомлялося, 1 лютого до Окружного адміністративного суду міста Київ надійшов позов від народного депутата Ігоря Мосійчука до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо підписання розпорядження про тимчасове покладання на Супрун виконання обов’язків міністра охорони здоров’я. Позивач оскаржує призначення Супрун рішенням КМУ, а також невнесення на розгляд Верховної Ради подання про призначення міністра охорони здоров’я. Мосійчук просить суд зобов’язати Гройсмана внести відповідне подання до парламенту.