“Медичні закупівлі України” оголосили перші тендери

Державне підприємство “Медичні закупівлі України” вперше оголосило тендери на закупівлю логістичних послуг та лікарських засобів проти опортуністичних інфекцій та побічних реакцій при лікуванні ВІЛ/СНІД та туберкульозу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

“Державне підприємство “Медичні закупівлі України” оголошує тендери на закупівлю медичних препаратів і медвиробів в межах програм Глобального фонду. Йдеться про закупівлю логістичних послуг та лікарських засобів проти опортуністичних інфекцій та побічних реакцій при лікуванні ВІЛ/СНІД та туберкульозу, медичних респіраторів”, - йдеться у повідомленні.

У МОЗ поінформували, що у 2019 році “Медичні закупівлі України” застосуватимуть нові інструменти закупівель.

Це, зокрема, “електронні каталоги (е-каталоги), що дозволять замовникам, в першу чергу невеликим регіональним медичним закладам, швидко і зручно замовляти типові препарати і вироби за принципом інтернет-магазину. Крім того, ДП “Медичні закупівлі України” має отримати статус центральної закупівельної організації (ЦЗО) і почати роботу із закупівлями на основі рамкових угод, що також значно полегшить роботу регіональним замовникам”, - зазначили у МОЗ.

Там підкреслили, що одне із ключових завдань для МЗУ - побудувати відкриті і надійні стосунки з постачальниками.

“Участь у тендерах МЗУ може брати будь-який постачальник, що відповідає заявленим в тендерній документації вимогам”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: В Україні зареєстрували інноваційні ліки проти туберкульозу

За словами заступника міністра охорони здоров'я Ольги Стефанишиної, до команди держпідприємства долучилися досвідчені фахівці зі сфери публічних закупівель.

“Вони мають побудувати діалог з постачальниками і замовниками, зробити медичні закупівлі максимально прозорими і ефективними. Перед оголошенням закупівель проводилися відкриті зустрічі із постачальниками для уточнення технічних завдань тендерів і запобігання виникненню дискримінаційних вимог. Ми закликаємо постачальників медичних препаратів і медвиробів активно залучатися до обговорення тендерів і участі в них”, - сказала Стефанишина.