Суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві "Сармата"

Запорізький апеляційний суд продовжив строк тримання під вартою Олександру Обухову, підозрюваному у вбивстві активіста Віталія Олешка (боєць АТО з позивним "Сармат").

Про це йдеться у повідомлені суду.

"За результатами апеляційного розгляду судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення, ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя суду від 22.11.2018р – без змін", – йдеться у повідомлені.

Ухвала суду оскарженню в касаційному порядку не підлягає і набирає законної сили з моменту його проголошення. Повний текст судового рішення буде проголошений 28 січня.

Зазначається, на початку засідання підозрюваний звернувся до суду з клопотанням проводити розгляд у закритому режимі.

"Я прошу суд провести засідання у закритому режимі. Адже я буду озвучувати інформацію особистого, медичного характеру. Я проти, аби мене знімали, фотографували та оприлюднювали озвучені мною дані”, - звернувся до суддів Обухов.

Колегія суддів задовольнила клопотання підозрюваного.

Сьогодні його інтереси у суді захищала державний адвокат.

Як раніше повідомлялось, апеляційну скаргу захисника Обухова мали розглянути 8 січня, але виявилось, що у адвоката - Сергія Поляха скінчився термін дії повноважень.

17 січня Печерський районний суд Києва продовжив тримання під вартою ймовірному організатору вбивства Олешка Михайлу Сігіді на два місяці — до 17 березня.

Читайте також: Поліцейський, на якого напали у Харкові, розслідував вбивство "Сармата"

Віталій Олешко був застрелений пострілом у спину 31 липня 2018 року у Бердянську.

За словами заступника голови Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, підозрювані у вбивстві до 2015 року були членами розформованого батальйону «Торнадо».