Інститут нацпам'яті підготував до Дня Соборності ролик та виставку

Відео

Український інститут національної пам’яті до Дня Соборності підготував соціальний відеоролик та відкриття виставки в обласних центрах.

Про це повідомляється на офіційному сайті інституту.

"Інститут спільно зі продакшн-студією Bober створили соціальний відеоролик “Разом з власної волі з 1919 року”, який дає можливість зануритися в історичні події і відчути їхнє значення і через сто років", - ідеться в повідомленні.

Завантажити відеоролик високої якості можна за посиланням.

Як зазначається, про те, що Україна єдина від Сяну до Дону, українці інтуїтивно відчували завжди. Навіть розділені Російською та Австро-Угорською імперіями. Навіть змушені воювати один проти одного в часи Першої світової війни. Тому, щойно на уламках імперій постали вільні і незалежні УНР та ЗУНР, шлях до Злуки став очевидним і неминучим.

У ролику використане відео, надане Радіо "Свобода" та Товариством пошуку жертв війни "Пам’ять".

Також до Дня Соборності Інститут національної пам’яті ініціював відкриття в усіх обласних центрах виставки "Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України", створеної у співпраці з видавництвом "Родовід".

Виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Русі до сьогодення.

Тут можна побачити зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших художників.

Фото ілюстративне