Суд у Москві розгляне продовження арешту чотирьох захоплених українських моряків

У Лефортовському районному суді Москви у середу, 16 січня, заплановане засідання щодо продовження арешту чотирьом захопленим українським моряком.

Про це координатор групи адвокатів, які захищають українських моряків, Микола Полозов написав у Facebook.

Серед них, капітан 3 рангу «Яни Капу» Володимир Лісовий, старший матрос «Яни Капу» Віктор Беспальченко, старший матрос «Яни Капу» Володимир Варімез і старшина 1 статті «Нікополя» Владислав Костишин.

Як повідомлялось, 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту двадцятьом військовополоненим українським морякам.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації у районі Керченської протоки обстріляли й захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Клімкін подякував дипломатам за підтримку українських моряків

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли в Москву.

Зараз 21 український військовий перебуває у московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що вони військовополонені.

У вівторок, 15 січня, Лефортовський суд Москви почав розгляд клопотання ФСБ про продовження арешту українським морякам. Справи українських моряків суд розглядає по "четвіркам".

Засідання проходило у закритому режимі. Адвокати моряків подавали клопотання про передачу справи на розгляд до Військового гарнізонного суду, однак його було відхилено.