Кабмін оприлюднив положення про сертифікацію вчителів

Оприлюднена постанова Кабінету міністрів, якою затверджується Положення про сертифікацію педагогічних працівників.

Відповідний документ та Положення про сертифікацію педпрацівників доступні на сайті Урядового порталу.

Положення встановлює порядок проведення сертифікації педагогічних працівників.

Згідно з документом, сертифікація педагогічного працівника здійснюється за умови добровільної реєстрації, що здійснюється Українським центром оцінювання якості освіти та регіональними центрами оцінювання якості освіти.

Сертифікація передбачає: експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їх роботи, що організовується Державною службою якості освіти та її територіальними органами; самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності; оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування, що організовується Українським центром оцінювання якості освіти та регіональними центрами.

Згідно з постановою Кабміну, у 2019 році у пілотному проекті з сертифікації візьме участь не більше однієї тисячі вчителів початкових класів.

У 2020 та 2021 роках кількість педагогічних працівників, що пройдуть сертифікацію буде визначатися рішенням Міністерства освіти і науки.

Читайте також: В Україні розпочинають сертифікацію вчителів початкової школи

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів затвердив Положення про сертифікацію вчителів на засіданні уряду 27 грудня 2018 року. Передбачається, що вчителі, які пройшли процедуру сертифікації отримають надбавку до заробітної плати у розмірі 20%. Сертифікат буде дійсним три роки.