Противники Єдиної церкви все ще намагаються “втулити” людям брехню — Павленко

Радник Президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко наголошує на духовній єдності Православної церкви України з усіма світовими православними церквами.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"В таких умовах все, на що вони (противники автокефалії - ред.) здатні - це брехня про начебто залежність Православної церкви України від Вселенського патріархату (бездоказові твердження у традиціях фейкньюз, без жодного факту) - і заяложена тема мира (яке надається більшості Церков - як знак духовної єдності, а не залежності). Як сказав сьогодні наш Президент, незалежна Церква іде до людей з миром і любов’ю. Це - найвизначніша відмінність від ворогів автокефалії, які все ще марно намагаються «втулити» людям брехню і пробудити ненависть", - наголосив Павленко.

Читайте також: Клімкін назвав надання Томосу історичною віхою, про яку ще багато напишуть

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбудеться вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправлятимуть Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Водночас Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату про надання Томосу Православній церкві України.