НАБУ завершило слідство у справі прокурора-хабарника Генпрокуратури

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство у справі за фактом отримання хабара прокурором Генпрокуратури.

Про повідомляє прес-служба відомства.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили прокурору Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури про завершення досудового розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 грудня стороні захисту надано доступ до матеріалів кримінального провадження для ознайомлення.

Читайте також: В суд пішла справа СБУшника, викритого на хабарі у понад $47 тисяч

Як встановило слідство, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень вимагав 20 тис. доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, придбання, зберігання наркотиків), на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням. У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

За умовами «угоди», 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший — 15 тис. доларів — як завдаток, решта (5 тис. дол.) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

5 жовтня 2018 року прокурора викрито на отриманні неправомірної вигоди в розмірі 15 тис. дол., наступного дня – 6 жовтня 2018 року – йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).