Геращенко закликала священиків не боятися

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко закликала священиків не боятися підтримувати Об'єднавчий собор української православної церкви.

Про це вона сказала в ефірі Прямого каналу.

“Є, і дуже з різних причин, ті священики, які не доєдналися до Собору, хтось злякався... Тому ми хочемо ще раз звернутися до всіх тих священиків, українців, які сьогодні служили службу в роз’єднаній церкві: не бійтеся. Очевидно, що Україна, парафіяни сьогодні мріють, що священики будуть показувати нам шлях мудрості, сили, віри, але точно - і мужності. Є ті, кого залякали, але очевидно, що держава, влада буде дуже жорстко охороняти всіх, хто робить мужні вчинки, захищати всіх, хто зробив сьогодні героїчний вчинок і не боявся”, - сказала Геращенко.

Вона додала, що деякі священики не прийшли з ідеологічних міркувань.

Читайте також: Україна не була і не буде канонічною територією російської церкви - Президент

“Але ми сподіваємося, що скоро тих священиків, які будуть служити в українській єдиній церкві, буде значно більше, і ключове — вони будуть молитися за Україну, за українську армію, за українську, а не чужу — сусідню — владу”, - зауважила перший віце-спікер.

Як повідомлялося, у соборі Святої Софії у Києві проходить Об’єднавчий собор Української православної церкви. На ньому духовенство має обрати очільника автокефальної православної церкви в Україні, якому буде вручений Томос про автокефалію у Константинополі 6 січня 2019 року.