Держбюро розслідувань порушило вже 60 кримінальних справ

Слідчі Державного бюро розслідувань порушили уже більше 60 кримінальних справ.

Про це повідомив журналістам під час прес-конференції у понеділок директор відомства Роман Труба.

"Станом на сьогодні вже зареєстровано більше 60 кримінальних справ по всій території України", - сказав він.

Труба уточнив, що більшість цих кримінальних справ стосується отримання неправомірної вигоди працівниками правоохоронних органів. "Таких справ абсолютна більшість", - зазначив Труба.

Крім того, за його словами, слідчі порушили кримінальні справи за фактом вчинення військових злочинів, а також порушили кримінальні справи відносно держслужбовців.

За словами директора ДБР, наразі у цих кримінальних провадженнях проводяться слідчі дії, про підозру іще нікому не повідомлено. Однак, за прогнозом директора ДБР, слідчі спрямують перші обвинувальні акти до суду вже у лютому-березні поточного року.

Труба також розповів, що минулого тижня до ДБР направлено більше 300 кримінальних справ за фактом вчинення військових злочинів, які були зареєстровані іншим правоохоронним органом. З цього приводу Труба висловив обурення, оскільки, як він вважає, ДБР має розпочати роботу з чистого аркуша. Директор ДБР зазначив, що з'ясовуватиме законність направлення цих справ до них на розслідування.

Читайте також: Труба представив очільника столичного управління Держбюро розслідувань

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Державного бюро розслідувань 27 листопада склали у робочому форматі присягу та розпочали перші кримінальні провадження.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.