Гройсман обіцяє максимально швидку допомогу родинам захоплених Росією моряків

Уряд зробить усе для якнайшвидшої виплати по 100 тисяч гривень родинам захоплених Росією українських моряків.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Жодних перепон не буде. Ми робимо все максимально швидко", - сказав Гройсман.

Як раніше повідомляв Укрінформ, міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш сказав, що в середу, 5 грудня, уряд схвалив постанову щодо виплати сім’ям військовополонених українських моряків, захоплених Росією,  по 100 тис. грн. Ці кошти вже передбачені у державному бюджеті на цей рік.

Урядовець також зазначив, що гроші можуть використовуватися на певні цілі — на правовий захист, на доставлення кореспонденції, передачі та інше, якщо ж кошти витрачатимуться на щось інше, не пов’язане з інтересами військовополоненого, за це може бути кримінальна відповідальність.

Читайте також: На Азові та Чорному морі Росія відпрацьовує засоби гібридної війни - Гайдук

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці та 24 моряків.