Аваков розказав про умови, які має виконати поліцейський для отримання житла

Для отримання власного житла поліцейський має відповідати всього чотирьом умовам: вислуга не менше двох років; не менше п'яти років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше 20 років.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує прес-служба МВС.

«Нам вдалося переконати уряд, парламент, керівництво країни в тому, що фінансування правоохоронців та військових, забезпечення перспективи для них є нашим ключовим пріоритетом. Щоб зміцнити мотивацію до щоденної роботи і особистого розвитку, ми започатковуємо велику мотиваційну програму. Основа цієї програми - забезпечення поліцейського житлом, соціальний пакет та система навчання», - сказав Аваков.

За словами міністра внутрішніх справ, перший етап програми складається з декількох компонентів.

«Перший - збільшення грошового забезпечення. З 1 січня 2019 року зарплата поліцейських буде збільшена на 30%. Другий - Кабмін уже схвалив постанову, і кожен поліцейський, який платить за оренду житла, за умови належного оформлення договору оренди, отримуватиме компенсацію. Але цього недостатньо, і ми прийняли рішення, що треба зайнятися основними питаннями побуту. Нам вдалося реалізувати програму іпотеки. Кабмін проголосував за цю програму, і вона внесена в бюджет на 2019 рік. Введення системи отримання власного житла поліцейським після двох років служби на основі іпотеки до 20-річного пільгового фінансового лізингу з урахуванням повного погашення відсотків з боку міністерства та бонусного погашення до 40% лізингу МВС за вислугу років – основний компонент нашої мотиваційної програми», - додав Аваков.

Він зазначив, що для участі у програмі необхідно декілька умов: вислуга не менше 2 років, окрім учасників бойових дій; не менше 5 років до виходу на пенсію; співробітник має перебувати на квартирному обліку; строк лізингу не більше 20 років.

У свою чергу голова Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що програма фінансового лізингу дасть поліцейським упевненість у майбутньому.

Читайте також: Гройсман розповів, що за рік зробили в Україні для людей з інвалідністю

Як повідомлялося, 8 листопада Аваков презентував патрульним програму соціального забезпечення правоохоронців системи МВС.