Янукович не виступить з останнім словом у суді через "важку травму" - адвокат

Президент-утікач Віктор Янукович через отриману травму перебуває у лікарні Москви, а відтак не буде виступати з останнім словом у суді про державну зраду. 

Про це повідомив один з його адвокатів Олександр Горошинський у коментарі "Громадському"

"Я був у Москві у п’ятницю. Поїхав обговорити питання його участі у відеоконференції (за якою Янукович має сказати останнє слово). Я зустрівся з ним у лікарні. Діагноз точно сказати не можу, це буде некоректно. Але травма досить важка і він не може рухатися", - сказав адвокат та додав, що Янукович на 18 листопада перебуває у лікарні.

Горошинський додав, що у Януковича через госпіталізацію є поважна причина неявки в суд - "важка травма".

На запитання про те, як саме Янукович дістав травму, адвокат відповідати відмовився та сказав, що в екс-президента спортивна травма. 

Горошинський також сказав, що ані він, ані інший захисник Януковича Олександр Байдик досі не отримали реєстрацію на діяльність в Росії. Тому вони не зможуть захищати інтереси Януковича під час виступу відеозв’язком.

"Коли я отримаю реєстрацію - я не знаю. Це залежить від Мін’юсту Росії. Але ця процедура може бути прискорена, і я вже подав клопотання про прискорення", - додав захисник.

Читайте також: Януковича госпіталізували у Москві - ЗМІ

Як повідомлялося, раніше російські ЗМІ поширили інформацію, що Януковича госпіталізували в московську клініку з травмами, які він отримав під час гри в теніс.

Водночас на 19 листопада призначено виступ Януковича із останнім словом у суді в справі про державну зраду.

Янукович обвинувачується в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією та веденні агресивної війни.

За цими статтями Януковичу загрожує до 15 років ув’язнення.