Підозрюваним у замаху на координатора С14 суд обирає запобіжний захід — поліція

Бориспільський суд обирає запобіжний захід затриманим підозрюваним у замаху на координатора громадської організації С14 Сергія Мазура.

Про це розповів у Києві на прес-конференції начальник головного управління ГУНП в Київській області генерал поліції Дмитро Ценов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі всі учасники затримані. Відбувається в даний момент суд щодо обрання запобіжного заходу. Ми вийшли з клопотанням, щодо обрання запобіжного заходу — арешт. Відкрито кримінальне провадження “замах на вбивство” який не було доведено до кінця з причин незалежних від злочинців, і встановили замовника даного вбивства. Отримано докази щодо фінансування даного замовлення в сумі 3 тис. доларів США”, — розповів Ценов.

Він повідомив, що на момент прес-конференції було заарештовано п’ятьох чоловік. Це: замовник — 23-річний киянин, служив в АТО; двоє виконавців — 21-річний мешканець Черкас, та 33-річний мешканець Чернігівської області; а також двоє людей, які допомагали виконавцям. Можливо, будуть ще нові фігуранти справи, тому що робота поліції триває, зазначив генерал поліції.

За його словами, під час арешту всі підозрювані мали зброю і чинили опір.

Слідством було проведено обшуки за місцем реєстрації та проживання фігурантів справи і вилучено схрон із арсеналом зброї та боєприпасів, джерело походження яких наразі з’ясовується.

Причиною замаху на Сергія Мазура слідство вважає його громадську діяльність.

Читайте також: Затримали трьох підозрюваних у замаху на керівника "С14"

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада правоохоронці Київської області затримали трьох підозрюваних у скоєнні замаху на вбивство керівника громадської організації С14 (СІЧ) Сергія Мазура, в результаті якого був поранений його батько.

10 жовтня уночі у квартиру активіста Мазура у Борисполі було кинуто вибуховий пристрій. Постраждав батько Сергія, який через поранення втратив чимало крові. Поліція кваліфікувала вибух як замах на вбивство активіста.