Суд відклав розгляд позову щодо призначення Труби директором ДБР

Фото

Окружний адмінсуд переніс на 16 годину 15 листопада розгляд справи за позовом народного депутата Юрія Македона з приводу визнання протиправним рішення конкурсної комісії про призначення Романа Труби директором Державного бюро розслідування.

Відповідне рішення у середу ухвалив суддя.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення суддя ухвалив для залучення Секретаріату Кабінету Міністрів у якості третьої сторони у цій справі.

Адвокат Труби Василь Медвідь пояснив, що залучення Секретаріату КМУ необхідне, оскільки згідно з законом про ДБР, цей орган є організатором роботи конкурсної комісії з обрання керівництва цього відомства.

Читайте також: Держбюро розслідувань: Труба анонсує перші справи у листопаді

Під час засідання суду у середу мали відбутися дебати у цій справі, на які з'явилися позивач Юрій Македон і директор ДБР Роман Труба у якості третьої особи.

У коментарі Укрінформу Македон зазначив, що вирішив оскаржити рішення конкурсної комісії про призначення Труби директором відомства, оскільки є чинним рішення цієї комісії від 13 листопада 2017 року, яким Трубі було відмовлено у прийнятті його заяви на участь у конкурсі на посаду директора.

"У нас є рішення комісії про відмову Роману Трубі в прийнятті заяви на посаду директора, оскільки він її пропустив. Це рішення є, воно не скасоване, але чомусь на наступний день його (Романа Трубу - ред.) розглядали як кандидата", - сказав він.

Македон додав, що у випадку задоволення судом його позову, він подасть наступний - стосовно скасування указу президента про призначення Романа Труби директором ДБР.

У свою чергу Труба у коментарі журналістам зазначив, що у випадку задоволення позову Македона не відбудеться його відсторонення від займаної посади.

"Я звертаю увагу, що у цьому позові мається намір визнати протиправними дії конкурсної комісії про допуск лише однієї особи – мене, до участі в конкурсі. Мова не йде про відсторонення директора ДБР від займаної посади. Такого виду заходу як відсторонення не існує в кодексі, тому я всіх хочу заспокоїти, що відсторонення не відбудеться", - резюмував він.

Суд переніс розгляд позову щодо призначення директора ДБР/ Фото Павла Багмута

Як повідомлялося, директор ДБР призначається на посаду Президентом за поданням Прем'єр-міністра відповідно до подання конкурсної комісії.

16 листопада 2017 року комісія вирішила, що внесе Прем'єр-міністрові подання щодо призначення Романа Труби на посаду директора. 22 листопада 2017 року Президент Петро Порошенко призначив Трубу на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який буде розслідувати злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.