Уряд компенсує комунальні платежі сім'ям, які не встигли оформити субсидію

Кабмін компенсує комунальні витрати сім'ям, котрі не встигли оформити субсидію до початку опалювального сезону.

Про це інформують у Мінсоцполітики.

«Тим сім'ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує всі витрати на комунальні послуги. Навіть якщо документи буде подано у листопаді чи грудні», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що незалежно від виду опалення - централізоване теплопостачання, індивідуальне газове або електричне опалення, "у разі надходження заяви про призначення субсидії, до прикладу в грудні, безповоротна допомога уряду буде призначена з початку опалювального сезону".

Таким чином, пояснюють у відомстві, держава відшкодує комунальні витрати родини за два місяці.

Як повідомляється, це гарантовано Постановою Кабінету міністрів України № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

У Мінсоцполітики нагадують, що механізм оформлення житлових субсидій й надалі простий.

«Для отримання державної допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг необхідно заповнити лише Заяву та Декларацію про доходи. Жодних інших документів не потрібно», - наголошують у відомстві.

Також зазначається, що готові документи на отримання субсидії можна подати самостійно до місцевих управлінь праці та соціальної політики, сільських і селищних рад; надіслати рекомендованим листом до органів соціального захисту населення за місцем проживання або відправити через Інтернет (заповнити заяву та декларацію можна на сайті)

Читайте також: Рева назвав три варіанти оформлення субсидій

Протягом кількох тижнів з моменту отримання документів соціальна установа письмово повідомить про рішення з приводу надання допомоги та її розміру, інформують у відомстві.

Окрім того нагадують, що з липня 2018 року розмір своєї субсидії можна дізнатися також онлайн - на сайті subsidii.ioc.gov.ua .