США офіційно підтвердили загибель американця в катастрофі Су-27

Повітряні сили США офіційно підтвердили, що у катастрофі літака Су-27УБ на Вінниччині загинув американський пілот, який служив у складі 144-го бойового крила Національної гвардії США в Каліфорнії.

Про це йдеться на сайті Повітряних сил США.

"Американський військовослужбовець, який потрапив у катастрофу, був членом 144-го бойового крила Національної гвардії Каліфорнії, Фресно, штат Каліфорнія", - йдеться у повідомленні.

Американський генерал, один з командувачів на військових навчаннях "Чисте небо" в Україні Клей Гларрісон висловив співчуття у зв'язку з загибеллю пілотів

"Це сумний день для США та для України. Ми висловлюємо наші глибокі співчуття родині, друзям та товаришам обох загиблих пілотів", — заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України висловили щирі співчуття родині, друзям та колегам пілота Повітряних сил Національної гвардії США підполковника Сета "Джетро" Нерінга, пілота-винищувача 194-ї винищувальної ескадрильї, яка входить до складу 144-го винищувального крила Повітряних сил Нацгвардії штату Каліфорнія. Підполковник Сет "Джетро" Нерінг прибув в Україну для участі в навчаннях "Чисте небо". Він служив офіцером з операцій у Об'єднаному оперативному центрі, був зв'язковим між керівником навчань, генерал-майором Гаррісоном та усіма учасниками повітряних операцій. 

Читайте також: ЗСУ висловили співчуття родині загиблого у катастрофі СУ-27 пілота США

Посольство США в Україні висловило глибокі співчуття сім'ям американського та українського пілотів, які трагічно загинули в результаті катастрофи під час багатонаціональних навчань "Чисте небо 2018" в Україні 16 жовтня.

"Ці люди пожертували своїм життям заради миру і безпеки. Ми вшановуватимемо їхню пам'ять через подальше партнерство з Україною", - написала посол США в Україні Марі Йованович від імені всіх працівників посольства.

Як повідомлялося, 16 жовтня на території Вінницької області, неподалік селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ. Обидва пілоти - командир екіпажу начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України Іван Петренко та підполковник Сет "Джетро" Нерінг - загинули.

За фактом падіння винищувача відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).