Уряд виділив 16,6 мільйона на іспити для медиків

Уряд передбачив у проекті державного бюджету на 2019 рік понад 16,6 млн грн на проведення Єдиного державного кваліфікаційного іспиту для студентів медичних вишів.

Про це у Facebook повідомило Міністерство охорони здоров'я.

"У проекті держбюджету закладено 16 683 770 грн на проведення першої частини Єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). Запровадження іспиту є частиною реформи медичної освіти. ЄДКІ складається з 4 елементів: іспит КРОК, тест з англійської, міжнародний тест з основ медицини (IFOM) та іспит з практичних навичок ОСК(П)І. ...Гроші з держбюджету підуть на розробку першого етапу ЄДКІ, а саме: питань для тесту КРОК, проведення іспиту з англійської мови та закупівлю міжнародного іспиту з основ медицини IFOM. Іспит з практичних навичок ОСК(П)І студенти-медики складатимуть на 6-му курсі і за їхнє проведення відповідають університети", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Єдиний державний кваліфікаційний іспит буде проходити у два етапи: перший етап - на третьому курсі, другий в залежності від спеціальності — на п'ятому або шостому курсах.

Читайте також: МОЗ: 90% українських студентів-медиків зізналися, що списують на іспитах

В МОЗ наголосили, що ЄДКІ як освітній стандарт встановлює високу планку і для студентів, і для університетів.

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2018 року уряд представив проект Державного бюджету на 2019 рік.