Державна екоінспекція шукає кадри у пілотні округи

У рамках реформування сфери нагляду за станом довкілля триває кадровий відбір фахівців до п’ять пілотних округів, створених замість ліквідованих терорганів Державної екологічної інспекції, що працювали в 10 областях України.

Про це повідомив в.о. голови Державної екологічної інспекції Ігор Яковлєв, зазначається на сайті Державної екологічної інспекції України.

«Столичний округ входить до п’ятірки пілотних проектів, з яких ми розпочинаємо реформу системи природоохоронного нагляду та контролю. Наразі відібрано майже 50% штату. Сподіваюся, що ці люди нас не розчарують і допомагатимуть реалізовувати розпочату реформу на практиці», - розповів Яковлєв.

Він зауважив, що Україна зараз у процесі реформування сфери природоохоронного нагляду та контролю. Так, на даному етапі вже відібрано 72 особи для роботи у Державній екологічній інспекції Столичного округу, який охоплює м. Київ та Київську область.

Загалом штатним розписом Державної екологічної інспекції Столичного округу, яка запрацює на базі ліквідованих Державної екологічної інспекції у м.Києві та Державної екологічної інспекції у Київській області, передбачено 144 посади. На даному етапі проведено конкурси на посади категорії «В» та «Б».

Читайте також: У Раді рекомендують уряду збільшити видатки Мінприроди на 2,7 мільярда

«Закликаю всіх, кого цікавить можливість працювати в системі природоохоронного нагляду, стежити за оголошеннями на сайті Державної екологічної інспекції України про проведення конкурсів та подавати документи для участі в них», - зазначив Яковлєв.

Крім Столичного округу, також вакантними є 27 посад із 94 необхідних в Центральному окрузі (Полтавська та Черкаська області), 100 із 112 передбачених штатним розписом Кримсько -Чорноморського округу (на базі ліквідованих Держекоінспекцій у м. Севастополі, в АРК Крим, Азово-Чорноморської Держекоінспекції та Держекоінспекції Північно-Західного регіону Чорного моря), 35 вільних вакансій із 134 є в Поліському окрузі. Підбір кадрів до пілотного Карпатського округу (Івано-Франківська та Чернівецька області) розпочнеться після завершення відповідних процедур щодо створення.

Як відомо, 31 травня 2017 року уряд України схвалив Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища. Відповідно до Концепції заплановано сформувати 10 міжрегіональних округів замість 27 існуючих територіальних органів Держекоінспекції. На даному етапі триває процес запуску 5 пілотних округів.

Зазначимо також, що згідно з рішенням Кабінету міністрів України територіальні органи Державної екологічної інспекції, що ліквідуються, продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень міжрегіональним територіальним органам, які утворюються.