СБУ не дала вивезти до Росії вкрадені авіаційні двигуни

Фото, відео

Співробітники військової контррозвідки СБУ запобігли викраденню двох авіаційних двигунів із військової частини на Київщині.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби у рамках розпочатого кримінального провадження встановили, що командир роти охорони військової частини підшукує клієнтів для купівлі двох двигунів до вертольотів МІ-8. Він пропонував через посередників агрегати покупцям за 400 тисяч гривень, серед яких, за наявною інформацією, були представники РФ. Ринкова вартість двигунів у десятки разів вища”, - йдеться в повідомленні.

СБУ не дала вивезти до Росії вкрадені авіаційні двигуни

Співробітники СБ України задокументували, що зловмисник організував заїзд на територію військової частини вантажівки, якою збирався транспортувати вкрадені двигуни.

Читайте також: CБУ викрила злочинців, які займалися контрабандою психотропів в Україну

Правоохоронці під процесуальним керівництвом військової прокуратури Дарницького гарнізону затримали командира роти відразу після виїзду автомобіля з двигунами з території військової частини.

Зловмиснику оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Фото: ssu.gov.ua