Порошенко подякував Раді Європейської баптистської федерації за підтримку і молитву

Фото

Президент Петро Порошенко подякував Раді Європейської баптистської федерації за поїздку на Схід України та молитву за мир в Україні.

Зустріч глави держави з представниками цієї Ради відбулась у четвер, повідомляє прес-служба Президента.

“Ми розцінюємо ваш візит в Україну як візит солідарності та єдності з українським народом у дуже складні часи”, - звернувся Порошенко до представників баптистських церков.

Президент зазначив, що нині Україна протистоїть агресії Росії на сході, країна-агресор незаконно анексувала частину нашої території на Донбасі та Крим, велика кількість українських громадян постраждала від агресивних дій цієї країни.

Він подякував представникам Ради Європейської баптистської федерації за їхню поїздку на Схід України, де вони змогли на власні очі побачити наслідки, які спричинила російська агресія, за молитву за мир в Україні та за активну гуманітарну діяльність.

Глава держави також запевнив, що світова спільнота підтримує позицію України щодо запровадження миротворчої місії ООН на окупованих територіях, у тому числі і на непідконтрольній частині українсько-російського кордону.

Водночас Порошенко наголосив на важливості донесення до міжнародної спільноти правди про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, про утиски, від яких потерпають вірники на цих землях, та висловив сподівання на підтримку з боку Ради Європейської баптистської федерації.

Крім того, він подякував за зусилля, яких докладає ця організація для налагодження ефективної координації між християнським церквами.

“Разом з тим, ми всіляко сприяємо налагодженню та поглибленню міжконфесійного порозуміння, опрацюванню ефективних механізмів його впровадження в суспільне життя”, - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко завтра перевірить ремонт траси Одеса-Рені

У цьому контексті Президент підкреслив, що Україна послідовно дотримується загальновизнаних міжнародним і вітчизняним законодавством принципів відокремлення церкви від держави та невтручання у внутрішні справи релігійних організацій.

У свою чергу, голова Всесвітнього баптистського альянсу Пол Мсіза подякував главі держави за підтримку релігійних свобод українців.

“Ми стоїмо поруч з українцями. Ми робимо все, щоб прийшов мир в Україну. Вчора ми відвідали лінію розмежування і бачили багато людей, серця яких розбиті, які живуть у страху. Ми молимося за них, молимося за мир в Україні”, - зазначив Пол Мсіза.

Фото: president.gov.ua