Рева пояснив, яка поїздка за кордон може "позбавити" субсидії

Відео

Громадянам України, які проживають за кордоном понад 60 днів без поважних причин та не сплачують єдиного соціального внеску і податку на доходи фізичних осіб в Україні, може бути відмовлено в наданні субсидії.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева у відео, опублікованому на сторінці Урядового порталу у Facebook.

«Якщо людина проживає більше 60 днів за кордоном, то при цьому вона не сплачує єдиний соціальний внесок, не платить податок на доходи фізичних осіб в Україні, отже такій людині може бути відмовлено в призначенні субсидії. Тому що люди, які мають термін перебування за кордоном більше 60 днів і не є такими, що лікуються, навчаються чи перебувають там на екскурсіях, як правило там живуть і працюють. Якщо вони живуть і працюють і входять до домогосподарств в Україні, логічно передбачити, що вони надають певну матеріальну допомогу іншим членам домашнього господарства», - зазначив Рева.

Читайте також: Рева: Кожен шостий заробітчанин може мати проблеми з пенсією

При цьому він нагадав, що тільки протягом першого півріччя 2018 року такі перекази з-за кордону до України зросли на 30% і досягли майже 4 млрд доларів.

Також Рева наголосив: якщо громадяни виїхали за кордон на навчання, на лікування, з туристичною метою, тоді їхнє перебування за кордоном менше 2 місяців жодним чином не впливає на призначення субсидії.