Конкурс до Антикорупційного суду - майже 10 осіб на місце

Конкурс до Вищого антикорупційного суду становить 342 людини на 35 місць, більше 40% з них - випускники Національної академії правових наук у Харкові.

Про це сказав Президент, виступаючи на урочистостях з нагоди 25-річчя Національної академії правових наук у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Харківські правники зараз долучаються до конкурсу для формування Вищого антикорупційного суду. Мені сказали, що понад 40% тих, хто подав заявки, є випускниками Національної академії правових наук. 19 представників Харківщини мають всі шанси пройти, документи здали 342 кандидати на 35 місць. Майже 10 людей на місце. І 45% з тих кандидатів є судді, 34 - адвокати, 14 - науковці", - сказав Порошенко.

Читайте також: На конкурси до Верховного та Антикорупційного судів подали 1001 заяву

Він відзначив, що така кількість науковців та адвокатів є позитивною тенденцією. Також Порошенко наголосив, що особливістю створення Вищого антикорупційного суду є те, що участь в цьому бере Громадська рада міжнародних експертів, яка разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів буде допомагати визначати відповідність кандидатів  критеріям законності, відповідність рівня життя задекларованим доходам, знання, практичні навички тощо.