Апеляційний суд закрив ГПУ доступ до телефону журналістки Бердинських

Апеляційний суд Києва, скасував рішення Печерського суду про надання доступу силовикам до даних з мобільного телефону журналістки “Нового времени” Христини Бердинських і направив справу на новий розгляд.

Про це у коментарі Укрінформу повідомила прес-секретар суду Тетяна Геведзе.

“Рішення скасовано, справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції”, - сказала Геведзе.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

Згодом Печерський райсуд Києва видав надав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької з липня 2016-го по листопад 2017 року і місце розташування телефону журналістки протягом цих 17 місяців.

Читайте також: Генпрокуратура на вимогу ЄСПЛ зупинила отримання даних з телефону Седлецької

Згодом журналістка "Нового времени" Христина Бердинських повідомила, що такий самий дозвіл отримано і на її телефонний трафік.

У Генпрокуратурі стверджували, що дані з телефонів журналісток необхідні слідству для розслідування щодо Ситника.