ВРП тимчасово відсторонила трьох суддів

Фото

Трьох суддів тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішень Першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Про це інформує прес-служба ВРП на сторінці у Facebook.

“21 вересня 2018 року Перша дисциплінарна палата ВРП ухвалила відсторонити від здійснення правосуддя та застосувати дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади трьох суддів: Вовчанського районного суду Харківської області Ірини Уханьової, Дніпропетровського окружного адміністративного суду Дмитра Павловського та Краснолуцького міського суду Луганської області В'ячеслава Шелюти”, - йдеться в повідомленні.

ВРП відсторонила трьох суддів

Як зазначається на сайті ВРП, у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила п'ятьох суддів

Таким чином, судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення ВРП окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.