Журналісти під час виборів мають тримати "планку" - МІП

Держава має бути осторонь у питаннях регуляції медіа.

Таку думку висловив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін у понеділок на засіданні круглого столу в Укрінформі.

"Я вважаю, що державний чинник має залишатися якомога далі від процесів, які відбуваються у сфері регуляції медіа, і не тільки напередодні виборів, а й в цілому", - сказав Золотухін.

За його словами, регуляція ЗМІ, дотримання ними журналістських стандартів - це проблема, з якою зіштовхнулася не тільки Україна. "Це не наш маленький світ, це те, що відбувається в усьому світі. Ми ретельно вивчаємо досвід Франції, Німеччини, Великої Британії, США, ЄС і бачимо це", - сказав представник Мінінформполітики.

Читайте також: Україна: ТОП-5 найчастіших запитань про свободу слова в умовах гібридної війни

Водночас Золотухін відзначив, що нині держава розглядає декілька механізмів стосовно ЗМІ та виборів. "Так, є зараз декілька механізмів, які опрацьовуються з державного боку. Це моніторинг, пояснення того, що відбувається. Я зі свого боку дуже намагаюся висвітлювати ті очевидні шкідливі речі, які поширюють, це і участь тролів, ботів у розгоні якоїсь інформації", - додав заступник міністра.

Але, на його думку, журналістська спільнота також має тримати "планку" стандартів, консолідовано реагувати на ті чи інші виклики.