Transparency вимагає розслідувати напад на учасників акції під САП

Заява

Організація Transparency International вимагає від правоохоронних органів розслідувати напад на учасників акції під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Про це йдеться у заяві TІ Україна.

"Transparency International Україна відзначає негативну тенденцію - ріст проявів безкарного застосування сили проти антикорупційних активістів. Напад на мирну акцію під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 17 липня - черговий приклад. Вимагаємо від правоохоронних органів розслідувати цей злочин та покарати нападників", - наголошується в заяві.

Як підкреслили в Transparency International Україна, громадськість має знати, хто є замовником та організатором цього нападу.

Читайте також: Шабуніна під будівлею САП облили зеленкою

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою пройшла акція активістів Центру протидії корупції, які вимагали відставки керівника САП Назара Холодницького у зв'язку із закриттям провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Водночас під акції група молодиків у військовій формі напала, зокрема, на голову правління ЦПК Віталія Шабуніна та облила його зеленкою. Згідно з висновком медиків, у Шабуніна хімічний опік обох очей.