На власника “євробляхи” відкрили справу за спробу вдарити депутата

Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно учасника акції «АвтоЄвроСила», що намагався під Радою вдарити депутата.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

«Група осіб провокувала бійку біля будівлі парламенту, а один із них намагався вдарити народного депутата. Правоохоронці одразу відреагували на інцидент та відтіснили правопорушника. Його доправили до територіального управління поліції для надання пояснень», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років.

Правоохоронці продовжують забезпечувати правопорядок в урядовому кварталі столиці.

У прес-службі зазначили, що поліція докладає зусиль, аби попередити будь-які конфлікти та провокації. З учасниками акції спілкуються співробітники поліції діалогу. Вони попереджають громадян про відповідальність у разі порушення громадського порядку.

Читайте також: В урядовому кварталі затримали одного з учасників “АвтоЄвроСили”

Як повідомляв Укрінформ, активісти організації «АвтоЄвроСила» в четвер протестують під Верховною Радою. Вони перекрили виходи з території парламенту та закликали Голову Верховної Ради Андрія Парубія продовжити засідання для виконання їх вимог.

Потім вони заблокували проїзд автомобіля на вулиці Шовковичній, який нібито збив одного з учасників акції біля Верховної Ради. Із заблокованого авто вийшов народний депутат Павло Пинзеник.

У цей час народний депутат Оксана Продан давала коментар журналістам, і чоловік, який, судячи з усього є активістом, ймовірно вдався б до якоїсь провокації. Правоохоронці його затримали.

ВР планувала у четвер, 12 липня, розглянути законопроекти №8487 і 8488, які знижують акциз на розмитнення машин і є серед вимог власників авто на єврономерах. Однак на засіданні сьогодні їх так і не розглянули.