Чиновники Мін’юсту за 200 тисяч обіцяли невтручання у реєстрацію нерухомості

Генпрокуратура спільно з СБУ викрила посадових осіб Мін’юсту та їх пособника на одержанні хабара у розмірі майже 200 тис грн.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Прокурорами управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно зі слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у ході здійснення розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 КК України, за активного сприяння міністра юстиції України, викрито та затримано одного із начальників управлінь Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, заступника начальника цього ж управління та фізичну особу-пособника, які вимагали та одержали неправомірну вигоду у розмірі майже 200 тис грн за не перешкоджання у здійсненні діяльності одного з підприємств у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: «На гарячому» спіймали двох посадовців Мін’юсту - генпрокурор

Зазначається, що наразі тривають невідкладні слідчі дії. За їх наслідками особам буде оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди), а судом обрано запобіжний захід.

Як повідомляв Укрінформ, генаральний прокурор Юрій Луценко у Facebook написав, що під час отримання хабара затримано начальника управління акредитації, контролю та моніторингу Міністерства юстиції та його заступника.