Bravo Airways доправить в Україну 850 застряглих пасажирів за власний кошт

Авіакомпанія Bravo Airways готова доправити в Україну близько 850 пасажирів, що постраждали від дій туроператора.

Про це повідомляється на сайті авіакомпанії.

"Беручи до уваги той факт, що українські туристи виявилися заручниками ситуації, яка сталася з причини, як мінімум, недобросовісних дій з боку туроператора, керівництвом а/к "Браво", після проведення консультацій з Міністерством інфраструктури, Міністерством закордонних справ і Міністерством економіки, прийнято рішення про початок виконання 5-ти гуманітарних рейсів 02.06.18 (3 рейси в Київ, 2 рейси до Львова) за рахунок авіакомпанії з метою забезпечення доставки близько 850 пасажирів, які постраждали від дій туроператора в Україну", - йдеться у повідомленні.

Докладний розклад рейсів буде опубліковано найближчим часом після узгодження всіх необхідних процедурних питань, пов'язаних із забезпеченням польотів, наголосили в авіакомпанії.

За інформацією Bravo Airways, у зв'язку з систематичним невиконанням туроператором OASIS своїх фінансових зобов'язань протягом останніх двох років фінансова заборгованість перед авіакомпанією на 2 червня досягла 25 млн грн, що призвело до вимушеного скасування рейсів, унаслідок чого змінився розклад усіх польотів авіакомпанії.

Як повідомляв Укрінформ, у міжнародному аеропорту "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) у понеділок скасовано кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways, тисячі пасажирів якої продовжують очікувати на виліт також і в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: В аеропорту "Київ" скасували кілька рейсів авіакомпанії Bravo Airways

Згідно з даними на сайті аеропорту "Київ", скасовано рейси до Ербіля (Ірак), Анталії, Даламана (Туреччина). Рейс до Шарм-еш-Шейха вилетів із запізненням у понад дві години.

Водночас зазначається, що рейси до Бодрума (Туреччина) та Стокгольма (Швеція) мають вилетіти вчасно.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що ліцензії туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань, скасовуватимуться.