Омелян пригрозив позбавляти ліцензії недобросовісних туроператорів

Міністерство економічного розвитку скасовуватиме ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання.

Про це Міністр інфраструктури Володимир Омелян, коментуючи ситуацію із затримкою українських туристів у Тунісі, повідомив у Facebook.

Він наголосив, що впродовж доби всі українські туристи повернуться додому.

«Щодо подальшого: раз вільний ринок не працює - запроваджуємо ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю», - повідомив він.

Читайте також: Українські туристи застрягли в Тунісі, до них поїхав консул

Омелян зазначив, що Мінінфраструктури, МЗС та Мінекономрозвитку домовилися провести 3 липня спільну розширену нараду з туроператорами і авіакомпаніями.

«Мінекономрозвитку перегляне і скасує ліцензії тих туроператорів, які не виконують свої зобов’язання», - підкреслив Омелян.

Читайте також: МЗС вирішило організаційні питання щодо вильоту частини українців з Тунісу

Він також повідомив, що Державна авіаційна служба посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, технічного стану і стану салону літаків. 

«Вважаю недопустим, якщо люди заплатили кошти за відпочинок, а натомість отримують зіпсутий настрій і згаяний час в очікуванні «дива», - пояснив міністр.

За даними ЗМІ, близько 300 українських туристів другу добу не можуть вилетіти до Харкова із аеропорту Монастір у Тунісі. За словами пасажирів, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань щодо повернення громадян України додому.