Двоє депутатів хочуть взяти Бубенчика на поруки

Суд заслухав народних депутатів Олега Петренка й Андрія Денисенка, які висловили готовність стати поручителями активіста Євромайдану Івана Бубенчика.

Засідання щодо обрання Бубенчику запобіжного заходу проходить у Печерському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я розумію свою відповідальність, я неодноразово сумлінно виконував свою функцію поручителя, і не було жодного разу, щоб я не забезпечив прибуття своїх підопічних до зали суду", - заявив Петренко.

Його колега Денисенко також заявив, що знає свої обов'язки як поручителя і неодноразово забезпечував дотримання усіх вимог.

Раніше адвокати повідомили про намір прибути до суду депутатів Семена Семенченка та Володимира Парасюка і попросили суддю "дати трохи часу, щоб поручителі встигли прибути на засідання".

Суд оголосив технічну перерву на 15 хвилин.

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід Бубенчику

Як повідомлялося, активіста Майдану Івана Бубенчика правоохоронці затримали на Львівщині 3 квітня і доправили до Києва. Прокуратура вручила йому підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Згодом ГПУ змінила підозру на посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю.