Нацрада перенесла розгляд результатів перевірки "Інтера" та "1+1"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд результатів перевірки телеканалів "Інтер" та "1+1" на наступне засідання.

Таке рішення було прийнято під час засідання 17 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як зазначив на початку засідання член Національної ради Сергій Костинський, від телеканалу "1+1" надійшло прохання про перенесення розгляду. І члени Нацради зважили на це прохання.

Вони почали розглядати результати перевірки телеканалу "Інтер". Голова Національної ради Юрій Артеменко поінформував, що надійшли звернення від гр. М.Ковбика та Київської міської організації Політичної партії "Українська Галицька партія" з наріканням на трансляцію телеканалом фільмів за участю осіб, прізвища яких внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Була призначена виїзна перевірка, під час якої було зафіксовано порушення Закону України "Про телебачення та радіомовлення". Це, зокрема, фільми "Свій серед чужих, чужий серед своїх", "Офіцери", "Афоня", "Гараж", "Любов і голуби", "Москва сльозам не вірить", "Мері Поппінс, до побачення", "Дартаньян та три мушкетери". 

"Є пропозиція визнати порушення і оголосити попередження. Водночас є заява телеканалу "Інтер", який не погоджується з висновками, вважає їх необгрунтованими", - сказав Артеменко.

Представник телеканалу озвучила прохання про перенесення розгляду на наступне засідання у зв'язку з тим, що керівництво телеканалу виявило бажання взяти у цьому участь. Вона також додала, що на "Інтері" це питання вважають суто юридичним.

"Це юридичне питання, але політизоване", - зазначив своєю чергою Артеменко. 

Читайте також: Нацрада оголосила попередження телеканалу "ZIK"

Після обговорення члени Нацради погодились на пропозицію "Інтера".

А зранку під Нацрадою проходив мітинг активістів "Комітету ТелеЕтики", які вимагали від Нацради санкцій щодо "Інтера" за пропаганду російського кіно- і телепродукту.

"Ми вимагаємо, щоб "Інтер" змінив свою політику і зупинив російську пропаганду", - зазначив координатор ініціативної групи Артем Руденко у розмові з кореспондентом Укрінформу.