Порошенко нагородив орденом "За мужність" ветерана Другої світової Івана Залужного

Президент Петро Порошенко підписав Указ про нагородження орденом "За мужність" III ступеня учасника Другої світової війни 1939-1945 років Івана Залужного.

Про це інформує в суботу прес-служба глави держави. 

"Є люди епохи. Один з таких - Іван Анікейович Залужний. Дякую Вам, що захищали Україну тоді і що захищаєте її тепер. Дякую Вам за подвиг, за Вашу патріотичну позицію та за те, що надихаєте нове покоління захисників України", - зауважив Порошенко.

Зазначається, що ветеран отримав нагороду за особисту мужність і самовідданість, виявлені у період Другої світової війни, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді.

Читайте також: Порошенко привітав зі 100-літнім ювілеєм ветерана Другої світової

Як повідомлялося, 10 травня глава держави зателефонував і привітав Залужного зі сторіччям. Раніше Президент також зустрічався з ветераном у Запоріжжі, де вони разом вшанували пам’ять загиблих українських захисників.

У серпні 2014 року онук Івана Залужного - офіцер Іван Гутник-Залужний - був убитий російсько-терористичними військами на сході України. Військовий посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.