Майже 7 тисяч рятувальників переведені у посилений режим несення служби

Майже 7 тисяч рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій переведено на посилений режим несення служби.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Під час проведення в Україні заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення, з 9 години 9 травня до 9 години 10 травня, підрозділи ДСНС переходять на посилений режим несення служби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у службі, у цей період буде здійснюватися посилений моніторинг пожежної та техногенної безпеки на об'єктах із масовим перебуванням людей.

У ДСНС уточнили, що до 9 години ранку 10 травня на цілодобовому чергуванні перебувають близько 7 тисяч рятувальників та понад 2 тисячі одиниць техніки ДСНС, а у разі необхідності сили будуть збільшені до 14 тисяч чоловік особового складу та близько 4 тисяч одиниць техніки. Крім того, організовано взаємодію з місцевими органами влади, територіальними органами поліції, Нацгвардії та регіональними службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на об'єктах, задіяних до проведення пам'ятних заходів.

Читайте також: У Дніпрі агенти російських спецслужб готували провокаційні телесюжети

У готовності до застосування для забезпечення реагування на надзвичайні ситуації та надзвичайні події перебуває й авіація ДСНС, а саме літак Ан-26 та, залежно від погодних умов, вертоліт “Єврокоптер”, додали у службі.

Раніше перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що 9 травня заплановано проведення майже 1,5 тисячі масових заходів, участь у яких візьмуть понад 355 тисяч осіб. На посилений режим несення служби переведені понад 27 тисяч правоохоронців, серед них понад 17 тисяч поліцейських, близько 3,5 тисячі військовослужбовців Нацгвардії.