Українська армія озброєна ще не ідеально, але найкраще за всю історію - Порошенко

Українська армія наразі навчена, одягнена й нагодована, а також озброєна хоч і не ідеально, але найкраще за всю історію.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи під час складання військової присяги молодим поповненням 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Армія сьогодні одягнена, армія нагодована, армія навчена і вмотивована. Армія озброєна, хоча ще і не ідеально, але найкраще, ніж будь-коли в нашій історії. Це не означає, дорогі новобранці, що на вас чекає легке життя, але вас ніколи більше не відправлять будувати дачі генералам", - сказав він.

Порошенко нагадав, що, за оцінками авторитетного міжнародного аналітичного центру, ЗСУ входять до десятка найсильніших європейських армій, восьмі - у відповідному рейтингу на континенті та 29-ті у світі.

Читайте також: У столиці пройшла акція "Перша хвилина миру". Виступ Президента

"Та зростати і міцніти є куди, тим більше, що нам протистоїть і загрожує військо країни-агресора, більшою і сильнішою за яке є лише армія нашого партнера і союзника - Сполучених Штатів", - підкреслив Президент.

Порошенко також наголосив, що наразі армія України користується найвищою серед усіх державних інститутів довірою.

Він також додав, що одним із принципових моментів у реформуванні армії стало те, що тепер бойові частини та підрозділи, які несуть службу на Донбасі, формуються винятково на контрактній основі.